Dresden

30 juli

Nadat we zijn ingecheckt in ons hotel (Grand City Dresden), lopen we een rondje in de neu stad, het kunstenaars gedeelte van Dresden waar veel restaurantjes, cafeetjes, cocktailbars, galerieën en interessante muurschilderingen zijn. Ook gaan we even kijken bij het huis dat muziek maakt als het regent, op gezette tijden als het niet regent doet ie het ook.

We eren nog een fantastische hamburger en drinken nog een lekkere cocktail voordat we lekker gaan slapen.

31 juli

Als we een rondje lopen door de stad, komen we een leuke rondrit/vaart (€25 p.p.) tegen en we besluiten om daar mee te gaan. We maken een tour met een bus en gids, die ons van alles over de stad verteld, we rijden door de jugendstil buurt, die echt heel erg mooi is. Daarna gaan we met een kabelbaantje naar boven waar we een mooi uitzicht hebben over de stad, waar we ook nog een drankje krijgen. Vervolgens maken we een rondvaart met een boot weer terug naar de stad, onder weg zien we nog wat mooie landhuizen/ kastelen. Dresden is echt een leuke stad om naartoe te gaan!

Als we terug zijn kopen we nog wat apfelbrand in een slijterij waar we de vorige keer ook al waren geweest. En dan snel richting de Harz. Onderweg komen we in de file, dus we gaan snel van de snelweg af en rijden binnendoor. Het val wel op dat er in het oude Oost-Duitsland veel verkrotting is… Nog veel te verbeteren!

Hotel hotel Grand City Dresden
Receptie Hartelijke ontvangst
Parkeren Gratis om de hoek
Bed Het bed is prima
Gordijnen Echte gordijnen
Lift Een beetje langzaam
Gangen Netjes met tapijt
Ontbijt Ruime keuze, prima ontbijt
Ligging Ver buiten het centrum dus lekker rustig
WIFI geen idee
Overige bijzonderheden geen
Zou ik hier nog eens terugkomen Ja zeker, fijn hotel


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>