Kiel-Klaipeda

Duitsland-Litouwen
11 juli

De reis met de auto naar Kiel ging voorspoedig. Er werd wel wat aan de weg gewerkt in Duitsland, maar we waren op tijd vertrokken. Aan het laden van de boot leek geen einde te komen. Iedere millimeter werd volgezet. Het meeste waren vrachtwagens. De boot zelf was nog redelijk nieuw, de hut vond ik best ruim, ik had veel kleiner verwacht. We hadden 2 eenpersoonsbedden, maar ze lagen heerlijk. Er waren ook 2 restaurants aan boord, een zelf bediening en een met bediening, voor niet al te gek veel geld toch lekker gegeten.

12 juli

Vanaf de boot hebben we ons hotel (Amberton) al kunnen zien.
Dit weekend is er een soort folkloristisch festival in de stad. Er lopen allemaal mensen in traditionele kleding. Er word muziek gemaakt, gedanst (soort van huppelen) en er zijn allemaal kraampjes. Heel gezellig, jammer dat het ging regenen… We hebben ’s avonds nog een drankje genomen in de bar van het hotel op de bovenste verdieping. Er was een saxofonist aa het meespelen meet een muziekje, niet geheel mijn smaak en een beetje hard, maar gelukkig hield ie snel op 🙂 Het uitzicht was wel fantastisch!

13 juli naar Riga

Het ontbijt is nogal chaotisch, de loop route is nogal onduidelijk en iedereen loopt door elkaar, gelukkig valt er genoeg te kiezen. Voor we weer vertrekken maken we nog een wandeling door de beeldentuin. Onderweg maken we een tussenstop bij Orvydas’ tuin en de kruizenheuvel, beide zeer bizarre maar indrukwekkende plekken. Dit moet je echt gezien hebben. We kwamen ook nog langs een landhuis wat ze aan het restaureren waren, we kregen een privé rondleiding van de dochter des huizes.

Hotel Amberton
Receptie vriendelijk
Parkeren Garage betaald
Bed Ligt prima
Gordijnen Laten veel licht door
Lift aanwezig hoeft niet lang te wachten
Gangen Vloerbedekking er hangt een muffig geurtje
Ontbijt Uitgebreid maar chaotisch, gezellig aangekleed
Ligging vlakbij het centrum
WIFI alleen in de lobby
Overige bijzonderheden geen
Zou ik hier nog eens terugkomen Ja hoor prima hotel!

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>