Nara

18 juli

Met de trein vanaf Kyoto station naar Nara, het is ongeveer 3 kwartier en kost zo een 690 yen (3 euro), het hotel ligt naast het station en we hoeven niet ver te zoeken. We zijn er al vroeg en kunnen nog niet in checken, dus we laten onze koffers daar en gaan een stukje wandelen.

Al snel komen we de loslopende hertjes tegen, waar Nara om boeken is. Ze komen eerder naar je toe dan dat ze weglopen. Later blijkt dat je speciaal voer kunt kopen, daarom komen ze dus naar je toe… We bezoeken de Toda-ji tempel. Het hoogste houten bouwwerk ter wereld, bijna 50 meter hoog. Daarin staat de grootste bronzen buddah ter wereld, 15 meter hoog. Het is gebouwd tussen 710 en 794. Heel indrukwekkend.

We lunchen wat in een soort restaurantje grenzen aan een mooie tuin, we krijgen een soort koude aardappelsoep waar we een eidooier doorheen moeten dien en dan over de rijst moeten kieperen, dit alles netjes uitgelegd met plaatjes. Het smaakte een beetje flauw, maar het uitzicht was fantastisch.

We checken in in het hotel, we hebben hier echt een super bed, binnen 5 minuten slaap ik. Als we weer wakker worden lopen we nog een rondje door het stadje, het is niet zo heel groot, een dag hier is precies voldoende. Op aanraden van de jongen van de receptie gaan we eten bij yamato-an, het was even tekens vergelijken want ik had alleen een boekje met de japans geschreven naam… Het begon met een soort P met een streepje erdoor. Het bleek een goed advies, ze hebben hier veel soorten sake, shochu, cocktails en lekkere hapjes.

Hotel Nikko Hotel
Receptie heel netjes, alles marmer
Bereikbaarheid bijna in het station
Bed hmmmmmmmmm
Gordijnen goed verduisterend
Lift 3 liften, ruim voldoende
Gangen rare vloerbedekking waardoor het lijkt alsof je met je koffer door het losse zand rijdt
Ontbijt uitbetalen, hebben we niet gedaan
Ligging aan de randp van het centrum
WIFI niet kunnen ontdekken
Overige bijzonderheden veel verkeerslawaai
Zou ik hier nog eens terugkomen Zeker, goed bed!


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>