Riga

Letland
13 juli

Ons nieuwe hotel Skanste ligt wat verder van het centrum en kan wel een update gebruiken… We hebben, maar een sprei voor de raam gehangen, de gordijnen waren nl. te klein om de raam te bedekken, te heet gewassen?! De kamer is verder best groot maar het bed is hard.

’s Avonds hebben we in garage gegeten. Daar hebben ze auto stoelen aan tafel echt heel grappig! We hebben overigens nog nooit zoveel ooievaars gezien onderweg als hier!

14 juli

Het ontbijt is wat magertjes, alles is voorradig, maar dan heb je het ook wel gezegd, één soort kaas, één soort ham, één soort jam, gebakken eitje, knakworst en één soort brood…

In de ochtend hebben we de jugendstil buurt bezocht, er zou hier ook een museum moeten zijn, maar die hebben we niet gevonden. ’s Middags hebben we de oude stad vam Riga bekeken. Mooie kerken, kattenhuis en we zijn in het bezettingsmuseum geweest, die letten (en Litouwers, Esten en Polen) hebben wel pech gehad zeg!

15 juli

Vandaag gaan we de kust verkennen. Helaas regent het behoorlijk. De weg is goed te rijden, maar wel erg saai, je denkt langs de kust te rijden, maar je ziet alleen dennenbomen. Op het uiterste puntje aangekomen (Kolka), begint ineens de zon te schijnen. Best een vreemd gezicht 2 zeeën die bij elkaar komen. We gaan verder naar Ventpils, maar het regent pijpenstelen, niet erg lekker weer om rond te lopen, dus gaan we maar weer terug naar Riga waar ineens weer de zon tevoorschijn komt.

16 juli  naar Tallinn

Op naar Estland, we laten hotel Skanste snel achter ons (het personeel kan wel een cursus klantvriendelijkheid gebruiken). Onderweg zien we telkens mensen in de bossen lopen en dingen verzamelen. Wij stoppen eens langs de weg en zien dat er overal wilde bosbessen groeien. We maakten een kleine tussen stop in Pärnu, een heel gezellig plaatsje met veel houten huisjes en terrasjes.

Hotel hotel Skanste
Receptie onvriendelijk
Parkeren Gratis achter het hotel, als je hem per ongeluk naast het hotel neer zet wordt er meteen op je kamer deur geklopt en moet je je auto meteen verzetten.
Bed Beetje hard
Gordijnen Te heet gewassen daardoor te klein, gelukkig op kunnen lossen met een sprei
Lift Geen lift 3 verdiepingen
Gangen Zeer gehorig op de gang, in de kamer valt het wel mee
Ontbijt Al het nodige was er, de eetzaal lijkt wel een sport kantine, geen sfeer.
Ligging 20 minuten lopen van het centrum
WIFI alleen in de lobby
Overige bijzonderheden onvriendelijk personeel, geen uitstraling
Zou ik hier nog eens terugkomen Nee, ik zou een ander hotel nemen wat sowieso dichter bij het centrum was.

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>