Sint Petersburg

19 juli

De bus die we hebben is echt super de luxe! Veel beenruimte en zelfs Wifi en stroom!!!
Toen met de metro richting hotel, nou dat was de laatste keer, je staat 10 minuten op de roltrap naar beneden, en dat is niet omdat ie zo langzaam gaat… Vind Marcel niet zo leuk. Ons hotel (Saint Petersburg) is alsof je 30 jaar terug gaat in de tijd, het is echt vergane glorie… Het ruikt er muf, de deuren hangen scheef, op onze kamer is gerookt (bah) en het meubilair… komt uit de jaren 50 of zo. Het is wel schoon maar fijn is het niet. We gaan snel een klein rondje doen en een hapje eten.

20 juli

Over het ontbijt valt gelukkig helemaal niets te klagen, voor elk wat wils. Alleen is het badwater bruin?! Maar volgens Poetin kun je het water hier best drinken.

We lopen maar naar het centrum (die roltrap is echt heel lang van de metro). We bekijken de kathedraal van de Opstanding, zoiets moois hebben we nog nooit gezien, heel indrukwekkend. Allemaal mozaïek aan de binnenkant, van de vloer tot het plafond. Daarna zien we een standbeeld van Catarina de grote, kathedraal van lady of Kazan, Nevski Prospekt (winkel straat), Alexander kolom bij het Hermitage, kathedraal van Sint Izaak en heeeel veel gelopen onze voeten doen zeer als we nog even nagenieten van een cocktail achter het huisje van Peter de Grote.

De zon heeft de hele dag flink geschenen, maar we waren ons weer eens vergeten in te smeren!

21 juli

Het Hermitage gingen we vandaag eens aan de binnenkant bekijken… We waren een half uur te vroeg, dus we moesten in de rij staan entree was 400 roebel pp, dat neer komt op een tientje… Valt wel mee dus. Al je foto’s wil maken moet je nog 200 extra betalen. Het is echt een enorm gebouw, het duurt ook even voor we weten waar we precies zijn op de plattegrond. Heel veel schilderijen uit de 16e eeuw met bijpassende interieurs. Iedereen staat naar de plafonds te turen, maar de vloeren zijn minstens zo mooi! Na een hoop gewandel langs talloze niet heel veel zeggende schilderijen, komen we tot de conclusie dat het gebouw eigenlijk mooier is dan de kunst die erin hangt, ja, we zijn redelijk verwend, we hebben al heel wat meesterwerken gezien rondom de wereld en volgens ons hangen er van de grote niet de beste werken hier (natuurlijk zullen een hoop mensen het niet met ons eens zijn ;)). Wel was er een hele mooie tijdelijke tentoonstelling van Santiago Calatrava.

Mijn voeten willen nu echt niet meer!

22 juli

Vandaag zouden we het rustig aan doen, maar een klein stukje lopen. Uiteindelijk hebben we wel wat minder gelopen, maar toch nog veel. De zon scheen volop dus we zijn lekker verbrand, want zonnebrand smeren als je door een stad loopt vergeet je nogal snel. We zijn een kijkje gaan nemen bij de Rosta zuilen, waar echt een heleboel bruidjes en bruidegommen natuurlijk foto’s aan het maken waren. Ineens struikelde Marcel ergens over… Meteen kwamen er een boel bruiloftsgasten om hem weer overeind te helpen, dat was wel heel aardig. En nee hoor we zijn niet onze portemonnee kwijt. De Russen lijken wel heel nors, maar ze zijn eigenlijk best aardig. Marcel heeft gelukkig alleen zijn elleboog wat geschaafd. (1-1?!)

Onderweg in een park speelde nog een harmonie fanfare, klinkt net als hier. Onderweg naar Na zdrovnje, waar we wilden eten, kwamen we langs het stadion van Zenit. Er was nog een wedstrijd aan de gang, je kon een beetje meekijken via de grote schermen. Ook stond er een cordon ME klaar, net als hier :0
Snel uit de buurt en lekker wat eten.
Toch weer zere voeten!

23 juli

Marcel heeft al zijn moed bij elkaar gegraaid en we gaan toch met de metro naar het busstation. We halen van onze laatste roebels nog wat chips, cola en broodjes voor onderweg. Met onze luxe bus van Luxexpress weer terug naar Tallinn.
Bij de grens zit dezelfde nors kijkende mevrouw als op de heenweg… Gelukkig mogen we snel door. Ik krijg toch altijd een raar gevoel bij dat al prikkeldraad.

Hotel Saint Petersburg
Receptie een beetje nors zoals de meeste Russen
Parkeren Betaald parkeren, maar het lijkt erop alsof je verder in heel Sint Petersburg gratis kunt parkeren, best gek dus.
Bed Veel te hard en met de hoofdeinden naar elkaar toe een vast aan de muur ­čÖü
Gordijnen Knal blauwe glas gordijnen, bruin oranje overgordijnen die niet echt verduisterend zijn
Lift 4 liften
Gangen Er staat een water koeler op de gang, alle deuren hangen scheef en er zijn vlekken op het tapijt.
Ontbijt Een grote gezellige zaal, met een soort boten thema, een geweldig uitzicht, en voor elk wat wils. Zeer uitgebreid.
Ligging Buiten het centrum (20 minuten lopen)
WIFI In de bar en bij de receptie
Overige bijzonderheden Er is een theater zaal waar ballet voorstellingen gegeven worden.
Zou ik hier nog eens terugkomen Nee, ik zoek liever een ander hotel wat dichter bij het centrum is, en iets moderner interieur heeft…


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>