Vilnius

25 juli

Onze route planner stuurde ons een eenrichtingsweg in, dat hebben we maar niet gedaan. Het was dus wel even puzzelen om er te komen. Het is in de hele straat betaald parkeren, maar gelukkig hebben ze een binnenplaats waar je gratis kunt staan. Wel zien we een ietwat schaars geklede, te bleke “dame”, zich wat vreemd ophouden op de straat?! Raar! In ons hotel (Mikotel) is geen lift maar we slapen wel op de 4e verdieping, pffff… En ja hoor 2 dakramen zonder gordijnen!

We bekijken nog wat kerken en lopen een rondje door de stad. Als we wat gaan eten op een terrasje komt er een of andere gast voorbij die bij ieder tafeltje vraagt: “Geef mij eens 25 lita”… Eh nou nee en al helemaal niet als je het zo vraagt! We hadden allebei niet zoveel honger dus gingen we voor de bierhapjes. en een toetje 🙂 Ik had ook nog een proeverij van 5 biertjes hmmmmm…

Toen we terug kwamen zagen we waarom die dame zich zo vreemd ophield, een tippelzone voor ons hotel. ’s nachts 2 scheldende vrouwen, grrrrr…

26 juli

Het ontbijt is in een piepklein keukentje met 3 tafeltjes. We worden aan een tafel gedirigeerd waar al 2 hele aardige fransozen zitten. Ons bord is mooi opgemaakt met een paar plakjes kaas, wordt en augurk. Prima verzorgt.
’s morgens gaan we al vroeg naar het kasteel Trakai. Het is nog niet open maar we kunnen lekker rondom kijken. We gaan om 10 uur naar binnen en bekijken alle verzamelingen die ze hebben: pijpen, serviezen, munten en medailles. Was zeker de moeite waard. Als we weer naar buiten gaan zien we de busladingen komen, phoe precies op tijd!

’s middags stond het enige standbeeld van Frank Zappa op de agenda. Hij staat op een soort parkeerplaats, maar was best leuk! Nog wat rondgedoold in de stad, wat caches opgehaald, door de vrijstaat heen gelopen (was niet echt veel aan) Naar de literaire muur geweest die was dan weer wel heel leuk. En gegeten bij een restaurant met terras op de parkeerplaats waar je vlees ter plekke gebarbecued werd… Er werd heel goed ge BBQ-ed! Hier gelukkig geen mensen die om geld schooien.

27 juli

Onderweg komen we heel veel vrachtwagens tegen, zo erg dat we ze eens gaan tellen, binnen een half uur boven de 100!

Hotel hotel Mikotel
Receptie Kleine receptie, alles aanwezig
Parkeren Gratis achter het hotel, je kunt de sleutel van de poort telkens bij de receptie halen.
Bed Prima bed
Gordijnen 1 raam met, 2 dakramen zonder?!
Lift Geen lift, wel 4 verdiepingen
Gangen Tegels, netjes en schoon
Ontbijt In een piepklein kamertje met keuken. 3 tafels met ontbijtdame die netjes alles op bordjes serveert.
Ligging Aan de rand van het centrum
WIFI Alleen in de lobby
Overige bijzonderheden Er lopen allerlei dames van lichte zede voor de deur.
Zou ik hier nog eens terugkomen De ligging is prima, ik zou rondkijken naar een hotel buiten de tippelzone en met lift, maar het was verder wel prima, een misschien dus.


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>