Warchau

28 juli

Er is een parkeerplaats met slagboom met de naam van ons hotel (weer een Metropol)! Nou daar moeten we dus zijn. Op dit moment wordt het hotel verbouwd, dus kon je de ingang moeilijk vinden. Van de verbouwing zelf hebben we helemaal geen last gehad. De receptionist spreekt perfect Engels en is heel vriendelijk. We hebben een nette kamer maar helaas geen airco en het is erg warm. We vinden een restaurant in het boekje wat speciaal is gemaakt voor alle toeristen die kwamen voor het voetbal, vlak bij het hotel. Ze maken er zelf pasta, leuke live show. Op een gegeven moment komt er een jongen binnen die zich meteen verontschuldigd bij de pasta-maak-meneer. Hij kan even mee naar buiten gaan. We denken dat hij weer te laat is en nu ontslagen is… En ja hoor hij kan zijn spullen pakken en gaan… Hij komt nog eens terug en probeert het nog eens, maar helaas… Het eten was echt voortreffelijk en een gratis toneelstuk 😉

29 juli

Het is de hele nacht heel heet geweest (zo erg dat ik met natte handdoeken in de weer ging) en een ongelofelijke herrie op straat. Hmmm niet zo best geslapen!

Het ontbijt is prima, maar er komt een of andere Noor met een Harmonie-Fanfare pak aan zeuren dat het ei bijna op is. Nu had ik toevallig gezien dat de kok net een ronde had gemaakt en dat dat zo wel zou komen. Binnen een halve minuut begint die man weer tegen dat meisje over dat ei, jemig hé is maar waar je je druk over kunt maken ’s morgens…. pfff er was verder ook nog keus genoeg!

’s Morgens is het nog niet zo heet dus gaan we maar even de oude stad bekijken, heel mooi al die oude gebouwen en dat plein, goed gerestaureerd. We pikken nog wat geocaches op en gaan in het park hangen, het is echt te warm. Wat later wordt het wat bewolkter en dus koeler. We gaan nog even kijken bij het park waar een gratis concert wordt gegeven van Chopin en bekijken de botanische tuin die niet zo heel groot was maar wel bezaaid met bloemen.

’s Avonds eten we maar bij hetzelfde restaurantje want dat was zo lekker!

30 juli

We rijden vroeg weg want we hebben een flinke rit voor de boeg, 500 km. De eerste 100 km vanaf Warchau wordt er aan de weg gewerkt, er komt eindelijk een snelweg… Maarja daardoor schieten we niet erg op. Net voordat we de snelweg opgaan bij Wroclaw gaan we nog wat lunchen, we stoppen bij een wegrestaurant dat “Relax” heet, het ziet er wat vreemd uit, we weten niet goed of het nu een restaurant of relax-club is hahaha. Maar we worden snel binnen gewenkt door een vrouw met een grote bak eten. Als we binnenkomen zijn er wat kleine tafeltjes, en een hele grote met een familie van ongeveer 40 volwassenen en kinderen die een feestje hebben. De eigenaar stelt Marcel de specialiteit van het huis voor “Eisbein”, nou dat was een flinke hap! Maar wel lekker! Aan het eind van de middag komen we in Dresden aan.

Hotel hotel Metropol
Receptie Vriendelijke ontvangst
Parkeren Op de parkeerplaats voor het hotel met slagboom, betaald ongeveer 8 euro per dag
Bed Lekker bed
Gordijnen Normale gordijnen
Lift 2 Liften
Gangen Netjes met vloerbedekking
Ontbijt Prima ontbijt, zeer uitgebreid
Ligging Dicht bij het uitgaanscentrum, dus best druk
WIFI In de lobby
Overige bijzonderheden Een leuke jazz-bar met cocktails, geen airco en het was erg warm.
Zou ik hier nog eens terugkomen Ja hoor prima hotel


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>