Mount Koya

19 juli

Met de trein vanaf het andere station van Nara eerst naar Osaka Namba station. Daar aangekomen kijken we wat verdwaasd om ons heen zoveel lijnen en geen idee waar we heen moeten, een aardige meneer vraagt wat we zoeken en stuurt ons in de juiste richting. We moeten de Nankai lijn naar Koyasan hebben, bij het centrum sturen ze ons naar het juiste loket. Een 2 daagskaartje goed voor de heen en terug reis en onbeperkt bussen voor 25 euro per persoon.

Halverwege word de helft van de trein losgekoppeld en moeten we in een andere wagon gaan zitten. Het spoorwegpersoneel spreekt niet echt engels, maar ze maken gelukkig goed duidelijk aan alle toeristen wat de bedoeling is. Het gaat niet snel, zo een 30 km per uur slingeren we de berg op. Het laatste stukje stappen we over op een kabeltram, die meer wegneemt van een lift, zo steil gaan we omhoog. Buiten het station word iedereen opgewacht door een engels sprekende meneer, die je een buslijn kaart geeft en verteld waar je het beste uit kunt stappen per overnacht locatie, super goed geregeld allemaal.

We worden netjes ontvangen bij Eko-in, er word uitgelegd wat er allemaal te doen is in deze tempel, de koffers worden voor ons naar de kamer gebracht. Om 17:30 krijgen we een vegetarische maaltijd op onze kamer, natuurlijk zittend op de grond.

Om 19:15 maken we een wandeling over de grootste begraafplaats van Japan met een gids. Hij verteld ons allerlei legendes en legt uit wat het esoterisch boeddhisme is. Ook verteld hij over kodobashi die al sinds 843 zit te mediteren in een huisje echter de tempel. In 925 heeft een monnik het huisje overgemaakt en toen zat hij daar met heel lang haar en een baard, hij heeft hem geschoren en de deur weer dichtgemaakt… Hij zit er nu nog…

Hotel Shukubo Koya-san Eko-in Temple
Receptie goed engels sprekend fijne ontvangst
Bereikbaarheid goed met de trein kabelbaan en bus
Bed futons, slaapt prima
Gordijnen rijstpapier, niet echt donker
Lift n.v.t.
Gangen schoon, alles van hout je moet je schoenen bij de deur uit doen, je krijgt slippertjes.
Ontbijt heerlijk op de kamer
Ligging midden in Koyasan
WIFI niet gezien
Overige bijzonderheden Er zijn tours met gids te boeken vanuit het hotel, aanrader!
Zou ik hier nog eens terugkomen zeker weten!


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>